torsdag 20 mars 2008

Välkomna till Värmland!

Ska ni vara, frölundaiter!
Vi ska ta emot er i en arena som har en fungerande klocka, alla tekniska modernigheter som kan behövas för att kunna arrangera en match i elitserien. Vi ska inte bete oss som idioter och kasta in glasflaskor på isen så hela jävla skiten måste spolas om.

Jag blir så trött...
Jag skulle lätt (nja, lätt och lätt, nej. men lättare) kunna acceptera en förlust om den vore solklar. Men nu va den inte det och jag blir VANSINNIG!

Så här ligger det till:
Med fem sekunder kvar hade FBK tekning. Pucken hamnade nere i hörnet och slutsignalen tjuter. Problemet är bara att slutsignalen gick på tok för tidigt!
Frölundaspelarna slutade att spela, medan Mikael Johansson gjorde ett myyycket vackert mål efter att Kåberg rensat upp lite =)
Johansson gjorde mål helt klart före de ordinarie fem sekunderna var slut.
Enligt mikrofonen vid sekretariatet var det tid kvar på klockan när pucken gick i mål.
Efter mycket om och men dömde Andersson spel med TRE sekunder kvar på klockan.

Ja förstår inte... Verkligen ingenting. Målet blev bortdömt eftersom slutsignalen gått. Ändå dömer Andersson spel i tre sekunder till, men målet är fortfarande bortdömt, eftersom matchen är slut. I min värld spelar man inte ytterligare tre sekunder om matchen är slut, men så gör man uppenbarligen i Frölundaborg.

Slutsignalen gick efter 3 sekunder, alltså ett par sekunder för tidigt. För att citera min lika upprörda kusin Frida:
"i en modern värld går slut-signalen automatiskt samtidigt som klockan slår 20:00, men i o med att Frölundaborg är en av de få som inte renoverats på 100 år så är det fortfarande en snubbe som sitter o ska trycka på knapp samtidigt som klockan slår 20:00, men det hände ju inte här, han var 3 sekunderför tidig. Och däri ligger frågan: ska man lyssna till slut-signalen i ett sånt läge, eller ska man titta på klockan det finns ju inga regler för det Fördet SKA JU INTE HÄNDA!!!"

fem sekunder kvar av matchen.... Målet kommer efter fyra sekunder.... Slutsignalen går (enligt Andersson, eftersom han dömer att det är tre sek kvar att spela) efter två sekunder...
Que?

Mummelgruff....
Välkomna till Värmland på påskafton!

Inga kommentarer: